O Ashitaba čaji

Japonská rastlina s komplikovaným názvom je nádejou na spomalenie starnutia. Kedysi ju konzumovali samurajskí bojovníci, ale zdá sa, že má pozitívne účinky nielen pre nich.

Ashitaba predlžuje život

Vedci si už dávnejšie všimli, že táto rastlina predlžuje život múch a červov. Pred starnutím chráni aj myši. Je to spôsobené zlúčeninou nazvanou DMC, ktorú obsahuje.

U ľudí pomáha očistnými procesmi buniek a je veľký predpoklad, že tým spomalí starnutie taktiež ľudských tiel. Zaujímavé je, že táto cenná zlúčenina sa prirodzene nenachádza nikde inde.

Ako pôsobí?

Ashitaba (Angelica keiskei) sa v japonskej kultúre stáročia používa na hojenie rán, ako prostriedok proti infekciám. Hovorí sa jej aj "listy zajtrajška", pretože keď ich v jeden deň odrežete, na druhý deň už sú vyrastené ďalšie.

Nová štúdia, ktorá skúmala predpokladané pozitívne účinky na ľudské zdravie ukázala, že táto rastlina pomáha chrániť bunky a oddialiť starnutie rôznych druhov buniek ľudského tela.

Povzbudzuje proces očisty v bunkách a odstraňuje nežiaduce bunky, ktoré môžu spôsobiť ochorenie. Štúdia potvrdila, že okrem pozitívnych vplyvom na ľudské zdravie má táto bylinka skutočne silu oneskoriť starnutie.

Odstraňuje poškodené bunky

Výskumníci z rakúskej univerzity v Grazi pod vedením profesora Frank Madeo zistili, že za týmto úžasnými účinkami je zlúčenina 4,4'-dimetoxychalkón (DMC).

Táto látka predĺžila život červov a múch až od 20 percent. Proces čistenia, ktorý spôsobuje aj v ľudských bunkách je kľúčom k udržaniu dobrého zdravia a dlhovekosti. Vedci predpokladajú, že dokáže rýchlo odstrániť poškodené bunky, a to aj tie, ktoré vedú ku vzniku rakoviny.

Aké má ďalšie výhody?

DMC má pozitívny účinok aj pri podpore očisty pečene. Chráni pečeň pred poškodením spôsobeným intoxikáciou alkoholom alebo inými škodlivými látkami. Odstraňuje nadbytočný materiál, najmä bunkový odpad.

Takže táto zázračná bylinka funguje podobne ako antioxidanty, ale má ešte čosi navyše. Je tiež úspešná v boji proti vysokému krvnému tlaku, cholesterolu, refluxu, alergiám a ďalším problémom. Pozitívne vplýva aj na podporu mozgových funkcií, najmä pamäti.

Ako sa konzumuje?

Najčastejšie vo forme čaju, ale zo sušených listov sa vyrába aj prášok, ktorý sa pridáva do rôznych produktov. Dá sa konzumovať aj ako čerstvá rastlina, môžu sa z nej variť predjedlá, polievky.

Z ďalších živín obsahuje vlákno, vápnik, železo, magnézium, vitamín E, vitamíny B1 a B2, vitamín C a vitamín K. Iná štúdia ukázala, že je účinná aj pri chudnutí. Výsledky sa ukázali po 8 týždňoch užívania.

ÚČINKY

  • podporuje proses očisty buniek a odstraňuje škodliviny, čím ich chráni a odďaľuje proces stárnutia
  • vysoko účinný pri chudnutí
  • zdrojom mnohých antioxidantov, ktoré pôsobia proti voľným radikálom
  • antiagingové účinky
  • pozitívny vplyv na očistu pečene, chráni pred poškodením intoxikáciou alkoholom
  • znižuje krvný tlak a cholesterol
  • čistí krv a pôsobí preventívne proti trombóze
  • reguluje hladinu cukru v krvi
  • spomaľuje nervové poškodenie spojené s Alzheimerovou chorobou
  • pôsobí proti refluxu
  • blahodárny vplyv proti alergiám

Napísali o nás na TOPKY.sk! Prečítajte si!

Exkluzívne Vám ponúkame čaj ASHITABA produkovaný v Indonézii, pestovaný bez chémie a pesticídov, 100% organický. Plantáže sa nachádzajú v horských oblastiach ostrova Bali a Jávy. Produkcia je ekologická so štandartom MEDICAL GRADE a pýši sa označením FOOD GRADE.

POUŽITIE

Plnú polievkovú lyžicu ASHITABA čaju zalejte 0,5 l horúcej vody a nechajte luhovať minimálne 10 minút. Doporučené užívanie 2x denne.

ZDROJ: https://diva.aktuality.sk/clanok/57670/asitaba-tato-japonska-bylinka-vraj-dokaze-zastavit-starnutie/